Satmareanca data pe mana Justitiei. Ce au gasit procurorii DNA ?

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, o satmareanca pentru ca a depus la APIA documente false în vederea obtinerii pe nedrept a unor fonduri europene (două infracțiuni).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

Inculpata ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în perioada 2012-2013, mai multe documente false (contract arendă, adeverințe etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 158.133 lei.

Într-un context asemănător, inculpata a pus la dispoziția fiicei sale două documente false, pe care aceasta, fără vinovăție, le-a depus ulterior la A.P.I.A., obținând în această manieră suma de 20.624 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 163.417 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor terenuri ce aparțin inculpatei.

De asemenea, s-au mai dispus măsura sechestrului asupra sumelor de bani deținute de către inculpată în mai multe conturi și poprirea asupra sumelor de bani cu care vor fi alimentate acestea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.