Prima generație de electronisti de la Autonet au promovat examenele (Foto)

Prima clasă de învățământ dual sprijinită de Autonet Import a trecut de examenele de absolvire din acest an. Toți cei 24 de elevi prezenți la examene au reușit să le promoveze, devenind astfel prima generație de electroniști în aparate și echipamente din Satu Mare, pregătită prin implicarea Autonet Import.

Această clasă a pornit, inițial, ca o clasă de învățământ profesional, devenind ulterior una de învățământ dual. Autonet Import, liderul pieței de piese și servicii auto din România, s-a implicat încă de la început în pregătirea tinerilor care au ales acest traseu educațional, atât în ceea ce privește aspectul teoretic, dar și cu partea practică a specializării lor în electronică și automatizări. Aprecierea de care s-au bucurat tinerii în atelierele în care au efectuat stagiile de practică a făcut ca 11 din cei 24 de absolvenți să se angajeze imediat după încheierea studiilor. Mai mult, alți trei elevi au hotărât că doresc să își continue studiile liceale și apoi să se înscrie la o facultate de științe tehnice.

Attila-Csaba Csapó-Ilyés, director adjunct, Liceul Teologic Romano-Catolic Hám János: „Suntem mândri pentru absolvirea primei promoții în sistem profesional – dual, pornită la drum acum trei ani, cu atât mai mult cu cât nouă dintre absolvenți au și fost angajați, în ciuda perioadei grele prin care trec firmele implicate. Acest lucru a fost posibil datorită deschiderii arătate de către firme și seriozității dovedite de către elevi. Autonet și Technosam au sprijinit copiii din această clasă nu doar cu burse lunare și echipamente, dar și prin angajații lor, care s-au dovedit a fi adevărați mentori pentru elevi și, de aceea sperăm la o colaborare fructuoasă și în continuare. Următoarea clasă în sistem dual, care va începe cursurile în toamnă, va avea două profiluri, jumătate dintre elevi fiind la specialitatea electronică-automatizări, iar cealaltă jumătate se va specializa pe profilul de mecanică auto’.

Începând cu acest an, Autonet Import va sprijini clase de învățământ dual în cinci orașe din țara noastră: Brașov, București, Cluj-Napoca, Satu Mare și Suceava. În toate aceste orașe solicitările depășesc locurile disponibile, fapt care arată interesul crescut pe care tinerii îl manifestă față de pregătirea în domeniul auto. În Satu Mare, spre exemplu, sunt 46 de candidați care au aplicat pentru cele 28 de locuri puse la dispoziție, mulți având medii mari, care le-ar putea garanta admiterea la licee teoretice de top.

Noua clasă din Satu Mare, care va porni la drum în toamna lui 2020, va avea și specializarea mecanic auto, acoperind un domeniu mai larg decât precedentele. De aceea, Autonet Import va dota Liceul Teologic Romano-Catolic Hám János cu un laborator didactic, utilat cu toate utilajele și echipamentele necesare pentru pregătirea practică a elevilor, dar și pentru asigurarea siguranței și sănătății lor. Mai mult, tot prin intermediul Autonet Import, începând cu acest an, un număr important de producători de piese auto de renume mondial se vor implica, la rândul lor, în sprijinirea claselor de învățământ dual.

Cristian Matei, Director Operațional, Autonet Import Romania: “Deși domeniul producției și vânzărilor auto are, în această perioadă, de suferit, segmentul reparațiilor și întreținerii auto este pe o pantă ascendentă, atelierele din România având o activitate din ce în ce mai accentuată. De asemenea, cu toate că indexul de motorizare al României este sub cel al UE și a înregistrat o stagnare în perioada pandemiei, există semne clare că, în perioada următoare, acesta va reveni pe un trend crescător. Spun aceste lucruri pentru a arăta că domeniul reparațiilor auto are, și va avea și în viitor, o mare căutare. Autonet Import va susține, în continuare, clasele cu învățământ dual nu doar material, ci și prin trainerii săi, prin experiența sa în domeniu și prin angrenarea furnizorilor săi, producători de sisteme și componente auto de nivel mondial. În acest moment, sprijinim clase duale în nu mai puțin de cinci orașe din România, iar obiectivul acestui efort considerabil este acela de a forma viitori angajați, pregătiți și pricepuți, pentru atelierele din țara noastră”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.