Noi proiecte pentru modernizarea drumurilor

Pentru exercițiul financiar 2021-2027, prioritar este proiectul „Modernizarea drumului județean DJ 193 Satu Mare – Borlești – limita de județ Maramureș”. În lungime de aproape 40 de km, drumul începe la ieșirea din municipiul Satu Mare și intrarea în localitatea Păulești și traversează localitățile Păulești, Ambud, Petin, Apateu, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărăşeu, Lipău, Valea Vinului, Roșiori, Pomi, Borlești, până la limita cu județul Maramureș. Acest drum modernizat va asigura o conectivitate mai bună a întregii zone, iar beneficiari indirecți ai acestui proiect vor fi și comunele Homoroade, Bârsău și Crucișor.

Drumul modernizat va deservi un număr de 115.901 locuitori. După obținerea finanțării, pentru populația deservită de acest drum județean se va asigura o conectivitate rutieră directă la rețeaua transeuropeană de transport.

Consilierii județeni au aprobat astăzi în ședință extraordinară justificarea impactului acestui proiect asupra dezvoltării economice la nivel județean și regional, în vederea obținerii finanțării pentru elaborarea documentației tehnice.

Un Comentariu la "Noi proiecte pentru modernizarea drumurilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.