Școala începe pe 14 septembrie

Scoala va începe pe 14 septembrie pentru învățământul preuniversitar, a anutat astăzi, 5 august, Șeful Statului, Klaus Iohannis. Sunt luate în calcul trei scenarii pentru prezența efectivă, fizică, a elevilor în clasă, în funcție de numărul bolnavilor din localitatea respectivă.

Important pentru elevi, pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală. Pentru a ține cont de impactul epidemiei au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din localitate.

Scenariul verde (risc mic sau deloc): mai puțin de un caz la mie detectat zilnic în ultimele 14 zile – cursurile se fac fizic la școală.

Scenariul galben (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt.

Scenariul roșu – peste 3 cazuri, în care școala se închide și se țin cursuri doar online.

Decizia privind funcționarea fiecărei școli e luată la nivel de județ.

Scenariul galben: grădinițele și școala primară merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, restul – în funcție de decizia locală.

Învățământul online e acceptat ca învățământ online când nu se pot ține cursuri fizice. Majoritatea localităților din România intră pe scenariul verde – foarte puține sau 0 cazuri”, a declarat șeful statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.