Ioana Bran: „Unde sunt ventilatoarele, unde sunt măștile, cum va începe școala?”

Pe data de 21 mai, Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate.

Deși are toate instrumentele la îndemână, achiziția, conform celor spuse de ministrul Sănătății, a fost contestată. Liberalii au încercat, jenant, să dea vina pe PSD pentru acest lucru. Dar aceeași firmă a contestat și achiziții demarate de Primăria Generală, condusă de Gabriela Firea. Deci, nu e PSD de vină, iar întrebarea din titlu este mai mult decât valabilă. Unde sunt măștile gratuite?” se întreabă deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran.

Degeaba se plânge președintele Iohannis de PSD, decizia este la guvernul „său”. Acum, cabinetul Orban este ocupat să negocieze – în sediul guvernului! – candidaturile pentru alegerile locale. Iar miniștrii sunt pe străzi, în campanie electorală.

Un exemplu este ministrul muncii. Doamna Violeta Alexandru face campanie electorală în București și împarte apă minerală în trafic! Asta în timp ce statisticile oficiale arată că peste 628.000 de contracte de muncă au încetat definitiv în trei luni de pandemie (16 martie – 17 iunie) și ne apropiem de un milion de șomeri. Doamna Alexandru are mască. Măștile pentru persoanele defavorizate însă nu au ajuns la destinație…

Dar unde sunt cele 400 de ventilatoare care ar fi trebuit instalate în secțiile de terapie intensivă din spitalele COVID? Nici acestea nu au ajuns la destinație, deși au trecut cele „două săptămâni” pe care le anunțau guvernanții pentru aceste achiziții.

Dar unde este strategia pentru începerea școlii? O treime dintre copiii României nu au acces la internet. Unde sunt tabletele și laptopurile pentru elevi și profesori?”, spune deputatul social-democrat.

De asemenea, parlamentarul satmarean a făcut referiri și la scrutinul pentru locale, programat pe data de 27 septembrie.

Guvernul liberal vrea alegeri locale la 27 septembrie, indiferent de cât de gravă este – și mai poate deveni – criza sanitară. Liberalii știu că orice amânare a alegerilor le scade din procente. Vor să conserve voturile pe care cred că le vor obține în septembrie. Dar, indiferent de data alegerilor, întrebările rămân: unde sunt ventilatoarele, unde sunt măștile, cum va începe școala? Unde e guvernul care trebuie să lucreze pentru români?”, a conchis Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.