S-a votat ! Popcornul pentru microunde, supele la plic și chipsurile, interzise prin lege !

Deputaţii au adoptat proiectul de lege privind limitarea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman. Proiectul merge la promulgare, la preşedinte. Prevederile acestui proiect ar urma sa intre în vigoare la 1 aprilie 2021.

Mai precis, potrivit initiatorului acestui proiect de lege, acești acizi dăunători sănătății se găsesc în: popcorn-ul pentru microunde, creme tartinabile, biscuiți, torturi preambalate, margarine, supe (inclusiv concentrate la plic), sosuri, cereale preambalate, napolitane sau chipsuri.

Aceste uleiuri se găsesc în principal în produsele alimentare procesate, contribuind la o textură și consistență mai dezirabilă a acestora, prezervarea proprietăților la încălziri repetate și prelungind timpul de valabilitate. Exemple de produse în care se regăsesc AGTN: popcorn pentru microunde, creme tartinabile, biscuiți, torturi preambalate, margarine, produse preparate termic prin prăjire, supe (inclusiv concentrate la plic), sosuri, cereale preambalate, napolitane, chipsuri, uleiuri vegetale solidificate tehnologic”, spunea initiatorul ptoiectului de lege, senatorul USR Adrian Wiener.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.