Cum sa calmezi arsurile solare ? Remedii naturale simple și ieftine

Potrivit specialistilor, expunerea la soare trebuie facuta treptat, cu pielea protejata de lotiuni solare si numai in binecunoscutele intervale in care soarele este mai bland, adica 8-11 si 15-18.

Pentru a combate efectele neplacute ale soarelui, alege dintre remediile naturale recunoscute: nu doar ca sunt extrem de eficiente, dar mai au si un mare avantaj: costa mai putin decat lotiunile cosmetice din magazine.

Fulgii de ovaz

Fulgii de ovaz au proprietati de calmare si regeneratoare pentru pielea ta. Pune cativa pumni de fulgi de ovaz intr-un tifon si strange-l bine pentru a forma un saculet. Scufunda-l in apa pana cand se imbiba suficient, apoi tamponeaza-te cu el pe zonele afectate de soare. Repeta operatiunea din 2 in 2 ore.

O varianta si mai buna este sa te racoresti facand o baie de cel putin 30 de minute, in apa calduta (spre rece), dupa ce in prelabil ai scufundat in cada saculetul cu pricina si l-ai lasat macar 15 minute. Avand in vedere ca dintr-o punga de un kilogram, care are un pret mai mic de 6 lei, poti sa iti pregatesti 3-4 bai de acest gen, este destul de greu sa gasesti un remediu mai ieftin de atat.

Castravetii/Cartofii

Si legumele te pot ajuta sa iti refaci pielea iritata de soare, in special castravetele si cartoful. Fie pui feliile de legume direct pe zona afectata, fie folosesti pasta din legumele date prin razatoare sau pasate. Avantajul este ca, in acest ultim caz, nutrientii vor patrunde mai rapid in pielea ta, deci efectul va fi mai rapid.

Otetul de mere

Si otetul alb, mai ales cel de mere, are proprietati recunoscute de calmare a pielii. Este insa prea tare pentru a fi aplicat simplu: mai ales daca pielea este foarte afectata de soare poate sa provoace usturime puternica. Efectele benefice ale otetului se obtin prin adaugarea a doua cani de otet in apa calduta din baie.

Bicarbonatul de sodiu

O baie in apa calduta in care adaugi doua cesti de bicarbonat de sodiu creeaza un mediu alacalinizat si poate sa faca minuni pentru pielea ta arsa de soare, iar acest remediu este la indemana pentru majoritatea gospodinelor, pentru ca rareori se intampla sa lipseasca din camara. Pentru ten, pregateste o masca similara celei cu amidon de porumb prezentata mai sus si las-o sa actioneze timp de 5 minute.

Mierea

Inca din antichitatea mierea era folosita pentru o importanta serie de tratamente naturale, intre care se numara si arsurile solare, intrucat are proprietati antiseptice si de calmare. Fa economie pregatindu-ti propriile masti calmante, amestecand miere cu albus de ou, suc de castraveti sau ceai de musetel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.