Salvatorii nu au concediu! Femeie ranita în judetul Cluj, salvată de un pompier din Satu Mare (Foto)

Plin de ambiție și devotament, printre mulți alți salvatori ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, regăsim spiritul civic în personalitatea morală fermă a sergentului major Șimon Ovidiu, care marți, 28 iulie, aflandu-se în perioada concediului de odihnă și îndreptându-se către localitatea Gherla din județul Cluj, în jurul orei 11.20, în timp ce conducea a observat o persoană căzută pe partea carosabilă pe raza localității Borlești.

Ovidiu a scos trusa de prim-ajutor din autoturismul său și s-a îndreptat către victimă, în timp ce evalua starea acesteia și-a anunțat colegii, prin apel la numărul unic 112, despre eveniment.

După ce a efectuat evaluarea primara a femeii, care prezenta mai multe plăgi și contuzii la nivelul capului, toracelui și a brațului stâng, ajutându-se de materialele de prim ajutor din trusa medicală, a efectuat toaleta plăgilor și pansarea acestora, imobilizarea coloanei cervicale și a membrului superior afectat.

Pana la sosirea paramedicilor, salvatorul a supravegheat si dialogat permanent cu victima, îngrijindu-se ca starea de sanatate a acesteia să nu se agraveze.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.