Rampele de acces pentru persoanele cu dizabilitati, o invenție veche de mii de ani. Ce spun savantii ?

Rampele de acces pentru persoanele cu dizabilitati, nu sunt o nascocire a civilizației contemporane. Astfel de rampe existau deja în Grecia Antica, facilitand acccesul în temple al persoanelor cu dizabilitati.

Templele în care se practicau diferite forme de vindecare aveau o serie de rampe de acces, asemănătoare cu cele pe care le vedem la clădirile din prezent.

Debby Sneed, arheolog al Universității California, este de părere că aceste rampe erau construite pentru a facilita accesul persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate, persoanelor cu dizabilități sau care foloseau bastoane pentru a se deplasa.

Deși facilitarea accesului persoanelor cu deficiențe de mobilitate ar putea să nu fi fost funcția exclusivă a acestor rampe […] cu siguranță a fost principala”, explică cercetătoarea.

De-a lungul timpului, în ruinele templelor au fost găsite structuri care au fost ulterior identificate ca rampe de acces dar oamenii de știință au presupus că acestea ar fi fost folosite pentru ritualurile în care erau sacrificate animale.

Sursa: www.descopera.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.