Definitivat: Promovabilitate de 56,6% în judetul Satu Mare

Astazi, 28 iulie, au fost publicate rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020, atât la centrul de examen, cât și online, pe pagina web www.definitivat.edu.ro.

Din cei 106 candidați care au susținut proba scrisă în județul Satu Mare, 60 au promovat examenul obținând medii mai mari sau egale cu 8, rata de promovare fiind 56,6%. Un candidat a obținut nota 10 la Consiliere psihopedagogică. Procentul de promovare înregistrat de candidații care au susținut proba scrisă la nivel național este de 69,17%, înainte de soluționarea contestațiilor. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Eventualele contestații se pot depune conform calendarului aprobat, la centrele de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie între orele 9:00-20:00, respectiv 30 iulie între orele 8:00-12:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.