Un colt de Satmar … în alb și negru. O imagine al orașului interbelic (Foto)

Spațiu mult și verdeata peste tot în centrul Satmarului de acum aproximativ 80-90 de ani. Fotografia, care face tema articolului de astăzi, a fost realizata în perioada interbelica.

Un instantaneu realizat în anii ‘30-’40, al secolului XX, întoarce roata timpului și ne invita sa contemplam o farama din Satmarul primei jumatati al veacului trecut. Fotograful a surprins un coltisor din actuala Piața a Libertății, mai precis zona din fata actualului Muzeu de Arta, cunoscut în Satmarul interbelic (dar și înainte de aceasta perioada), ca fiind Casa Vecsey.

De asemenea, fotografia postata pe Pagina de Facebook „Szatmarnemeti anno” ne releva și o imagine panoramica asupra orașului interbelic. Se pare ca, și în perioada de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, în Centrul Vechi al Satmarului se afla un parc, cu multă verdeata.

Ca o nota de curiozitate, la sfârșitul veacului al 19-lea, pe spațiul ocupat în prezent de Parcul Central se afla locul în care se intalneau targovetii. Aici se organizau targuri și piete. Ulterior, locului i s-a dat o alta utilitate, un spațiu verde, care de-a lungul timpului a fost reamenajat în mai multe rânduri.

Sursa foto: Facebook Szatmarnemeti anno

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.