Propunere controversata in Romania ! Sofer profesionist de la varsta de 18 ani ?

Ministerul de Interne, Marcel Vela, are în dezbatere publică un proiect de lege prin care se vor aduce anumite modificări actualului Cod rutier.

Ce prevede noul proiect ? Potrivit documentului, de la vârsta de 18 ani poți obține nu doar permis de categoria B, ci și pentru categoriile care îți permit să conduci un camion, inclusiv cu remorcă. Până acum, doar persoanele care au împlinit 21 de ani puteau să devină șoferi profesioniști.

Iată modificarile propuse:

– vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile C și CE este de 18 ani, cu condiția ca solicitantul să dețină un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale, acordat pe baza participării la un curs și a promovării unui test.

– vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D și DE este de 21 de ani, cu condiția ca solicitantul să dețină un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale, acordat pe baza participării la un curs și a promovării unui test.

– vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D și DE este de 23 de ani, cu condiția ca solicitantul să dețină un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale accelerate, acordat pe baza participării la un curs și a promovării unui test.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.