Peste 150 de kg de alimente, confiscate la Halmeu

Inspectorii DSV Satu Mare au aplicat in această perioadă 8 sancțiuni contravenționale, reprezentând 8 avertismente. De asemenea, în Halmeu au fost sechestrate peste 150 de kilograme de produse alimentare.

Dintre acestea amintim: 1 – avertisment – 1 magazin alimentar, din localitatea Socond – pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și alte 7 avertismente – pentru 7 producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile Satu – Mare – 4, Carei – 3, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

În urma acțiunilor de control în PIF Halmeu, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 157 kg specialități produse alimentare, în valoare de 3454 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.