Orban amenință medicii cu detașarea (video)

Prim ministrul Ludovic Orban a declarat, azi 24 iulie, că a fost solicitată de la fiecare spital din Bucureşti lista cadrelor medicale din secţiile de Anestezie Terapie Intensivă. Dacă nu se reuşeşte completarea personalului  în secţiile care tratează pacienţi Covid pe bază de voluntariat, se ia in calcul posibilitatea detaşării de personal.

“Deja am luat decizia în Bucureşti să transformăm, în spital Covid, Spitalul CFR 1 Witting şi spitalul Consiliului Judeţean Ilfov, Spitalul Judeţean Ilfov. Sunt transformate în spitale Covid, evident şi cu cadrele medicale. Avem o capacitate de 20 de paturi suplimentare de Terapie Intensivă la Matei Balş unde avem nevoie de cadre medicale, a făcut Ministerul Sănătăţii împreună cu domnul secretar de stat Raed Arafat evaluarea necesarului de cadre medicale. Mai avem cele 34 de paturi din spitalul modular construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţa, unde, de asemenea, avem nevoie de personal medical şi căutăm soluţiile de detaşare”, a afirmat Orban.

Acesra a precizat că s-a solicitat fiecărui spital bucureștean lista cadrelor medicale incadrate la ATI.

“Deocamdată, s-a solicitat către fiecare spital din Bucureşti lista cadrelor medicale din Anestezie Terapie Intensivă, evident, se evaluează numărul de cazuri tratate statistic în ultima perioadă pentru a se evalua în mod obiectiv posibilitatea de a disponibiliza şi a detaşa personal, care au mai puţini pacienţi în secţiile de ATI. Şi urmează, dacă nu se reuşeşte pe calea voluntariatului care este primul pas prevăzut în lege, să apelăm la detaşări”, a spus premierul.

El a menţionat că personalul detaşat va fi plătit suplimentar cu 50%.

“Reamintesc faptul că în lege s-a impus ceea ce ne-am dorit şi anume posibilitatea de a-i plăti suplimentar cu 50% pe cei care sunt detaşaţi. Aici este şi pe lângă conştiinţa care cred că ar trebui să funcţioneze la toate cadrele medicale pentru că nu putem să lăsăm fără asistenţă medicală bolnavii, mai ales bolnavii cu simpome grave din secţiile de Terapie Intensivă, pe lângă conştiinţă există şi un stimulent material pentru cei care sunt detaşaţi”, a precizat Ludovic Orban.

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la recepția lucrărilor de reabilitare prin reciclare in situ a 32 de km și montare parapeți #LudovicOrban #Oasa

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la recepția lucrărilor de reabilitare prin reciclare in situ a 32 de km și montare parapeți #LudovicOrban #Oasa

Gepostet von Guvernul României am Freitag, 24. Juli 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.