Opt focare de pesta porcina confirmate, în judetul Satu Mare

Din cei 253 capete de mistreți găsiți morți în 24 Fonduri de Vânătoare, 199 capete au fost pozitivi și 54 capete negativi, iar din cele 2393 capete mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, 96 capete de mistreți, au fost declarați pozitivi, iar 2297 capete mistreți negativi, în urma examenelor specifice de laborator.

La această oră, în județul Satu Mare, există confirmate, opt focare de Pestă Porcină Africană, la porcul domestic, în opt exploatații non profesionale din localitățile, Pir – 1 și Sanislău – 7.

În cursul acestei săptămâni, au fost raportate încă 6 suspiciuni de Pestă Porcină Africană în 6 exploatații non profesionale din localitățile Târșolț- 1, Bixad – 1, Medieș Râturi – 1, Remetea Oașului – 1 și Căuaș – 2. Probele recoltate de la suinele bolnave au fost expediate spre confirmare sau infirmare, la Laboratorul acreditat pentru diagnosticare PPA. Au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii, în alte localități din județul nostru.

DSVSA Satu -Mare, atenționează crescătorii de suine din județul Satu – Mare, să sporească măsurile de biosecuritate, în exploatațiile pe care le dețin, datorită cazurilor de Pestă Porcină Africană care evoluează în județul nostru, atât la porcii domestici cât și la mistreți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.