CJ Maramureș va finanța înființarea unei noi secții ATI în Baia Mare


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, anunță în urnă cu puțin timp înființarea unei secții noi ATI în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Baia Mare. 

”Consiliul Județean Maramureș alocă una din cele mai mari INVESTIȚII din istorie către Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.
‼️FINANȚĂM cu 3️⃣ milioane de lei înființarea unei secții ATI în cadrul unității medicale.
‼️Noua secție va putea face diferența între VIAȚĂ și MOARTE!

✅Ne pasă de SĂNĂTATEA MARAMUREȘENILOR și ne preocupă ca fiecare pacient să beneficieze de #tratament complet și complex. Secția destinată PATOLOGIEI INFECȚIOASE va fi prevăzută cu un număr de 6️⃣ paturi de terapie intensivă și va fi dotată cu aparatură de înaltă performanță. Datele privind pacienții depistați pozitiv cu noul coronavirus în cadrul unității medicale arată că, din rândul celor confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2, un procent de 23.08% au necesitat serviciile Secției ATI. VOI LUPTA pentru ca fiecare maramureșean să aibă cele mai bune condiții în spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean!

ℹ️Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare a fost inclus în lista spitalelor de primă linie în luptra împotriva noului coronavirus, dar #cazurilesevere care necesită TERAPIE INTENSIVĂ sunt trasferate la spitalul suport TBC sau la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș”. Prin inființarea acestei secții, Spitalul de Boli Infecțioase poate GESTIONA întreaga cazuistică a unui pacient depistat #pozitiv cu coronavirusul SARS-CoV-2 și mă bucur că am putut să susțin un proiect extrem de important pentru sistemul sanitar din Maramureș!

✅Deși la nivel național s-a transmis că se vor putea depune proiecte pe #fondurieurpene pentru recuperarea cheltuielilor generate de pandemie, lucrurile stau altfel. Deoarece se înființează o nouă secție și nu se extind cele existente, nu sunt întrunite condițiile de ACCESARE a fondurilor europene însă, împreună cu Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare am depus o cerere de finanțare prin POIM pentru alte 6️⃣ milioane de lei în vederea unor DOTĂRI SUPLIMENTARE. Luptăm împreună pentru că sănătatea maramureșenilor NU ARE PREȚ!” a declarat Zetea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.