Controale serioase la service-urile de dezmembrări auto (FOTO&VIDEO)

 

Ieri, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Investigați Criminale, Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, toți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, beneficiind de sprijinul inspectorilor din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Satu Mare.

 

Astfel, în vederea eficientizării activităţii de prevenire, combatere a unor situații de risc și menținerea unui climat de siguranță publică pe raza județului Satu Mare, respectiv în vederea prevenirii și combaterii fraudelor din domeniul comerțului online cu piese auto noi și second-hand, polițiștii au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate.

 

În urma activităților desfășurate au fost identificați și verificați 5 operatori economici, cu privire la modul de respectare a obligațiile impuse de actele normative în materie, precum și a obligației legale de utilizare a aparatelor de marcat electronice cu ocazia încasării contravalorii unor bunuri comercializate.

 

Urmarea a neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7 000 de lei, la Ordonanța nr. 82/2000 privind autorizarea agenţilor economici care prestează servicii de reparaţie, de reglare şi/sau desfăşoară activitate de reconstrucţie a vehiculelor rutiere.

 

Totodată, a fost pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Satu Mare privind pe un sătmărean, de 43 de ani, condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu executare, pentru infracțiuni la regimul circulației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.