Geografia și Biologia în topul materiilor alese pentru azi la BAC


Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – proba la alegere a profilului și specializării.
Rata de participare a fost de 96,76 %. S-au prezentat la examen 1913 candidați dintre cei 1977 de candidați înscriși. Candidații prezenți au susținut proba scrisă la următoarele discipline:

Biologie – 627

Chimie – 57

Economie – 4

Filosofie – 36

Fizică – 41

Geografie – 915

Informatică – 161

Logică, argumentare și comunicare – 24

Psihologie – 48

Nu au fost candidați cu temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de candidați eliminați.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până la ora 12:00). În conformitate cu prevederile Regulamentuluigeneral privind protecția datelor (RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, publicarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:0020:00, respectiv 1iulie, în intervalul orar 8:00–12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.