Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind meșterii populari

Deputatul sătmărean Ioana Bran anunță adoptarea în Camera Deputaților a proiectului de lege privind meșterii populari din România. Bran este unul dintre inițiatorii acestui proiect așteptat de ceva vreme de către această categorie profesională.

”Astăzi, chiar de Ziua Internațională a Iei, am adoptat Proiectul de lege privind meșteșugarii populari din România. Este un act de susținere și de recunoaștere a valorii lor.

Prin noua lege se trage linie între creatorul popular și comerciant. Era timpul! Iar autoritățile vor interveni acolo unde tradiția este „confundată” cu kitch-ul, doar pentru profit. Am stabilit și un cadru instituțional de recunoaștere a statutului profesional al meșterilor, precum și formele de organizare a acestora.

Camera Deputaților a fost for decizional. Prin urmare, după votul de azi, legea va merge spre promulgare la președinte. Sper să o vedem cât mai curând în Monitorul Oficial!

P.S. Trebuie să vă mai spun că mă număr printre inițiatorii acestui demers legislativ. Și sunt mândră de asta! Iar în fotografie o am alături pe tanti Anica Mare, meșter popular din Țara Oașului.“  a transmis în cursul zilei de ieri Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.