A accidentat mortal un pieton. Șoferul avea alcoolemie mare

La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 21.20, polițiștii rutieri din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe strada Luna, din localitatea Negrești Oaș.

 

În urma primelor cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un conducător auto, de 30 de ani, din oraș Negrești Oaș, aflându-se la volanul unui autoturism, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a accidentat mortal un bărbat, de 53 de ani, din aceeași localitate, care în calitate de pieton circula pe acostamentul aflat în afara părții carosabile.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul în cauză avea aplicate numere provizorii de înmatriculare expirate din data de 18 iunie a.c.

 

Persoana de la volan a fost reținută pentru 24 de ore, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.