Cruce de 16 metri pe dealul fostei Mănăstiri din Cuța (FOTO)

O cruce înaltă de 16 metri și 1.4 lățime va fi amplasată pe dealul fostei Mănăstiri de la Cuța. Aceasta este o promisiune făcută de părintele paroh din Cuța, Gabriel Chereji.

„Cu binecuvântarea Preasfintitului Părintele nostru IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Satmarului, am început la demararea lucrărilor structurii din fier la crucea fostei Mănăstiri de la Cuța, care va fi amplasată la locul istoric, atât de important.

Crucea este o promisiune personală pe care am făcut-o credincioșilor anul trecut la aniversarea Mănăstirii de la Cuța a 401 ani, dar este o dragoste pentru locul sfânt al fostei Mănăstiri. Această cruce care are înălțime de 16 metri și 1,4 lățime va fi strajă sfântă pentru zona codrului. Și mai ales îmi ales îmi doresc să fie un loc mai vizat,având în vedere frumusețea înălțimii sfintei cruci.

Nădăjduim în mila lui Dumnezeu, că în această vară, la împlinirea a 402 ani de la atestarea istorică a fostei Mănăstiri, să o inaugurăm și să o sfințim.

Multumesc din suflet pentru ajutorul oferit la sudarea structurii din fier a sfintei cruci, domnului Petre Bărbuș, unchiul doamnei preotese.

Să ne ajute Dumnezeu să o vedem înălțată!” Se arată într-un mesaj postat pe pagina Parohiei Otodoxe Cuța.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.