Trafic reluat prin unele puncte de frontieră

Începând de azi, 17.06.2020, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, s-a reluat traficul internațional de persoane și mărfuri prin mai multe puncte de trecere a frontierei deschise la granița cu Bulgaria, R. Moldova, Ucraina și Serbia, după cum urmează:

✔️P.T.F. Negru Vodă rutier şi feroviar (județul Constanța)
✔️P.T.F. Turnu Măgurele rutier (bac) şi portuar (județul Teleorman)
✔️P.T.F. Porţile de Fier II rutier (judeţul Mehedinţi)
✔️P.T.F. Jimbolia feroviar (județul Timiș).
✔️P.T.F. Sighetu Marmației rutier (județul Maramureș)

❗️Măsura va contribui la fluidizarea traficului prin punctele de trecere, în contextul măsurilor de relaxare pentru efectuarea călătoriilor internaționale si a creșterii valorilor de trafic la frontieră.

❗️Reamintim faptul că, la granița cu Ungaria, încă de la mijlocului lunii mai, traficul a fost reluat gradual, în prezent fiind operaționale 11 puncte de trecere a frontierei (10 în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane şi 1 pentru lucrătorii transfrontalieri), sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor acestora, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor în unele dintre acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.