Legea privim anularea amenzilor date în perioada stării de urgență a trecut de Senat

Senatul României a adoptat, marţi 16 Iunie, în calitate de primă Cameră sesizată, legea prin care se anulează cea mai mare parte a amenzilor date pentru nerespectarea restricțiilor stabilite de Guvern în perioada stării de urgenţă.

90 de senatori au votat pentru unul împotrivă iar 39 s-au abţinut de la vot.

Potrivit proiectului de lege iniţiat de senatorii Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) şi Cseke Attila (UDMR) şi deputatul Victor Ponta (Pro România), “procesele-verbale de contravenţie emise în temeiul articolului 28 din OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă se declară nule”.

“Amenzile aplicate în temeiul proceselor-verbale şi care au fost achitate, în tot sau în parte, de către debitori se restituie acestora la cerere. Pentru amenzile care nu au fost achitate, în tot sau în parte, (…) organele fiscale nu vor da în debit sumele datorate în vederea executării silite. Persoanele sancţionate contravenţional şi care nu au achitat cuantumul amenzii până la data în vigoare a prezentei legi nu achită amenzile aplicate”, prevede proiectul de act normativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.