Ce va fi permis din 15 iunie încolo

Ludovic Orban a anunțat, joi seara, în deschiderea ședinței de Guvern, că începând cu data de 15 iunie vor fi ridicate alte restricții impuse, inițial, în starea de urgență și prelungite în starea de alertă.

”Se vor relua activitățile în mall-uri, cu excepția locurilor de joacă, a cinematografelor, a restaurantelor.

Se va relua activitatea de tratament balnear.

Odată cu încheierea şcolii, va înceta măsura de sprijin care a fost instituită pe perioada suspendării şcolilor, care a permis unui părinte să poată să stea acasă cu copilul său, beneficiind de plata a 75% din salariu. foarte multe familii active vor fi în situaţia în care le va fi extrem de dificil să găsească o soluţie pentru ca în perioada în care se duc la muncă să existe persoane care să aibă grijă de copii. Recomandarea noastră este să facă tot ce pot pentru a găsi în familie sprijin.

Dacă nu, permitem în condiţii extrem de stricte, care vor fi reglementate prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei, redeschiderea grădiniţelor, a activităţilor de tip after-school care funcţionează în mod normal pe perioada verii

Se va permite creșterea numărului de persoane de la 3 la 6 pentru activitățile sportive și recreative care se desfășoară în aer liber.

Se permite reluarea activităților pentru jocurile de noroc, loteria, casele de pariuri.

Se reia activitatea în piscine exterioare, nu în piscine interioare.”, a spus Ludovic Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.