Parlamentul interzice prin lege vânzarea companiilor de stat pe o perioadă de doi ani

Camera Deputaţilor a adoptat, azi 10 iunie, proiectul de lege privind unele măsuri pentru protejarea intereselor economice naţionale. Legea a apărut pe fondul unor temeri că în urma efectelor economice a pandemiei de coronavirus, anumiți rechini economici ar putea încerca să cumpere ieftin anumite companii naționale strategice cu probleme economice.

“Se suspendă pentru o perioadă de doi ani orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi. Dispoziţiile nu se aplică operaţiunilor post-privatizare şi operaţiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participaţiilor deţinute de stat s-a realizat”, mai spune proiectul adoptat.

PNL a anunțat prin vocea președintelui partidului Ludovic Orban că sunt împotriva acestei măsuri și că foarte probabil vor ataca legea la Curtea Constituțională.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.