Reacția PSD la solicitarea lui Iohannis de prelungire a stării de alertă

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat, astăzi 9 iunie că se impune prelungirea stării de alertă având în vedere că numărul cazurilor nu a scăzut semnificativ. PSD a reacționat rapid la acest anunț.

„Dovediți mai întâi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid și prezentați Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungiri stării de alertă. Dovediți responsabilitate înainte de a o cere!”, a transmis azi PSD după anunțul șefului statului.

„Președintele Iohannis cere din nou responsabilitate în condițiile în care el și Guvernul Său se comportă #iresponsabil față de români. Singurele lucruri pe care le-au făcut #temeinic în starea de alertă au fost angajările la stat a întregii clientele de partid și umplerea buzunarelor firmelor de casă din banii românilor. Nici măcar o singură mască de protecție dintre cele promise nu a ajuns până acum la persoanele vulnerabile! Nici programul de relansare economică anunțat din aprilie nu a fost prezentat. În schimb, economia s-a prăbușit iar șomajul a crescut într-un ritm amețitor. Ce se întâmplă cu firmele românești care vor da faliment dacă această stare continuă? Dar cu cei care vor îngroșa rândurile șomerilor? Unde este responsabilitatea Guvernului pe care îl conduceți față de economie? Dar față de nivelul de trai? Dar față de sănătatea bolnavilor cronici cărora le este interzis accesul la tratamente?”, spun social-democrații.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.