O brutărie și un magazin din Carei amendate de DSVSA cu câte 10.000 de lei

Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare în perioada 29.05.2020 – 04.05.2020, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 92 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități de vânzare on – line.

În această perioadă au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  21.200 lei din care – 1 amendă contravențională, în valoare de 10.000 lei – 1 Brutărie, din localitatea Carei , pentru nerespectarea normelor sanitare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de prelucrare a produselor alimentare , – 1 amendă contravențională în valoare de 10.000 lei – 1 Magazin Alimentar din localitatea Carei, pentru comercializare produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, -1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei – 1 Magazin Alimentar din localitatea Botiz, pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea comercializării și 8 avertismente – 8 producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile, Satu – Mare – 2, Carei – 2, – Negrești Oaș – 2,Tășnad – 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

În urma acțiunilor de control în unități, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 5,55 kg specialități alimentare, în valoare de 127 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.