Ioana Bran: Unde sunt banii împrumutați?

Deputatul sătmărean Ioana Bran se declară total nemulțumită de sumele alocate de Guvernul României pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus și le cere public acestora să spună ce au făcut cu sumele extrem de mari împrumutate de ministerul Finanțelor pe tot parcursul acestui an.

“Știți cât a alocat cabinetul Orban pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus? Exact 0,28% din PIB!

După cum însuși ministrul de finanțe spune public, statul român a alocat 3.02 miliarde de lei plăți de la buget pentru lunile aprilie și mai, plăți legate direct de COVID-19. Adică – 2.2 miliarde de lei pentru șomaj tehnic, 402 milioane de lei indemnizații și 235 milioane de lei pentru stocuri de urgență medicală.

Guvernul liberal a cheltuit puțin peste 3 miliarde de lei, dar a împrumutat 77 de miliarde! Ce au făcut guvernanții cu acești bani? Toate guvernele civilizate au investit masiv în redresarea economică a țărilor lor, numai guvernul României a refuzat să o facă. Unde sunt banii împrumutați, la ce au fost folosiți? Sunt banii românilor și guvernul trebuie să explice ce a făcut cu ei.” spune Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.