Magazin din Valea Seacă amendat cu 1200 de lei

Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare în perioada 22.05.2020 – 28.05.2020, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 98 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități de vânzare on – line.

Controalele efectuate în unități, au fost realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă a Ordonanțelor Guvernului României, a Legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În această perioadă au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, din care – 1 amendă contravențională, în valoare de 1.200 lei – 1 magazin alimentar, din localitatea Valea Seacă, pentru nerespectarea normelor sanitare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare și 7 avertismente – 7 producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile, Satu – Mare – 2, Carei – 1, – Negrești Oaș – 2,Tășnad – 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

În urma acțiunilor de control în PIF Halmeu, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 13 kg specialități alimentare, în valoare de 312 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ          

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.