3 crescători de porci sancționați cu avertisment de către DSVSA

Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare în perioada 22.05.2020 – 28.05.2020, în domeniul controlului oficial al sănătății animale  

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada sus menționată, 18 acțiuni de control. Verificările au vizat : exploatații profesionale și non profesionale de animale, farmacii veterinare.

În această perioadă, conform noului program de activitate stabilit, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de biosecuritate, zooigienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

DSVSA atenționează toți crescătorii de păsări să – și țină păsările de curte închise, în adăposturi curate, să le asigure hrană și apă la discreție, până la stingerea focarelor de Gripă Aviară care evoluează în Ungaria. Orice mortalitate, la porcii domestici sau la păsările de curte, va fi anunțată imediat medicului veterinar concesionar, medicului veterinar oficial, primăriei locale, sau la DSVSA Satu – Mare, telefon permanență – 0261715956 sau 0760789016.

Pentru deficiențele semnalate în timpul controalelor, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, reprezentând 3 avertismente – 3 crescători particulari de animale, din localitățile Micula Gelu și Ghirișa pentru neanunțarea medicului veterinar, în termenul legal, despre introducerea de animale noi în efectivul de animale existent.

Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu – Mare, rămân închise până la noi dispoziții.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.