Piperea: triajul epidemiologic al clientilor la intrarea in magazine este in continuare ILEGAL

Avocatul Gheorghe Piperea a citit atât ordinul comun MS și MAI referitor la triajul epidemiologic și purtarea măștii precum și instructiunile de punere in aplicare a acestuia și a ajuns la mai multe concluzii printre care și aceea că în continuare luarea temperaturii la intrarea in magazine este ilegală.

“Extras din instructiunile privind aplicarea ordinului comun al ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne referitor la “triajul epidemiologic” si la purtarea mastii de “protectie”:

c) Masca trebuie schimbată o dată la 4 ore și ori de câte ori masca s-a umezit sau s-a deteriorat.

[asadar, daca ati stranutat sau ati transpirat sau ati rupt sforile cu care masca se prinde in jurul urechilor, trebuie sa o schimbati imediat, si nu la 4 ore sau maine; altfel, purtarea mastii este complet inutila si chiar periculoasa pentru ceilalti; senzatia voastra ca respectati legea si senzatia celorlalti ca sunteti ochei, ca nu le puteti da temutul virus, sunt complet false daca masca vă este udă sau ruptă]

d) Masca nu se atinge în timpul purtării; în cazul atingerii măștii, mâinile trebuie igienizate (cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun).

[asadar, toti cei care, din reflex, din mâncărime sau din senzatia de lipsa de aer duc mana o dată la fiecare minut la masca si o mișcă, nu poarta masca asa cum trebuie, ci complet gresit si inutil; cu atat mai mult purtarea mastilor sub nas ori sub bărbie este inutila si chiar periculoasa pentru siguranta si sanatatea publice; purtarea mastii la volanul masinii este cea mai periculoasa, pentru ca la volan gesturile reflexe sunt cele mai frecvente]

e) După folosire, masca se aruncă imediat, într-un coș de gunoi, preferabil cu capac, urmată de igienizarea mâinilor.

f) Nu se recomandă reutilizarea măștilor medicale.

[iată și cea mai periculoasa greseala de conceptie a masurii referitoare la purtarea mastilor – nu e voie sa reutilizezi o masca, de unde concluzia ca trebuie sa cumperi in continuu masti, oricat de scumpe ar fi; mastile, desi prezinta urme biologice care ar putea cauza adevarate molimi, se arunca in cosurile obisnuite de gunoi, si nu in containere speciale, pentru a fi tratate corespunzator de colectori specializati; de fapt, aceasta inteleapta instructiune este o adevarata invitatie la a arunca masca pe jos, a o lasa prin carucioare de marfa, pe banci de liceu, prin sali de cosmetica etc.; despre poluarea consecutiva o sa mai vorbim, caci vom fi obligati, prin septembrie]

PS Redactorii ordinului, cu tot cu instructiunile, au creat o mare problema de interpretare si aplicare a ordinului, cate va genera alte si alte scandaluri in sau in afara spatiilor comerciale. Voila:

“Art. 1. — Pe durata stării de alertă, în spațiile publice închise, spațiile comerciale și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile și cu respectarea Instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”.

Te uiti in Instructiuni si nu mai gasesti nicio referinta la spatii comerciale, ci referinte la locul de munca si la institutiile publice. Asadar, triajul epidemiologic (termoscanarea) si purtarea mastii de protecite NU sunt si nu au fost niciodata obligatorii DECÂT pentru angajatii magazinelor sau ai celorlalte spatii comerciale, dar NU si pentru clienti.

De aceea, imi pare rau pentru enoriasii coviduli, dar triajul epidemiologic al clientilor la intrarea in magazine este in continuare ILEGAL. Iar acest lucru este cauzat exclusiv de prostocrația incoerentă a momentului.” concluzionează Piperea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.