Ordonanța privind susținerea IMM-urilor modificată azi în Camera Deputaților

Deputatul sătmărean Ioana Bran anunță adoptarea modificată azi în camera deputaților a OUG privind programul de susținere al IMM-urilor.

“Am adoptat astăzi în plenul Camerei Deputaților Ordonanța de Urgență privind programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM Invest. Prin acest program, IMM-urile care au avut de suferit de pe urma crizei economice provocate de pandemia de coronavirus beneficiază de garanții de stat pentru creditele pe care le accesează prin platforma www.imminvest.ro.

Creditele sunt acordate pentru investiții sau capital de lucru. Beneficiază de acest program IMM-urile care nu figurează cu credite restante, inclusiv pentru finanțările tip leasing, la data solicitării garanției de stat. Sunt însă eligibile firmele care au avut probleme financiare începând cu data de 16 martie 2020 , pe perioada stării de urgență, a stării de alertă și o lună după încetarea acestora.

Am modificat în plen varianta promovată de guvern a acestei OUG. Astfel, pentru anul 2020, am mărit plafonul total al garanțiilor care pot fi acordate în cadrul programului de la 15 miliarde de lei, la 30 miliarde de lei.

Aproape 50 de mii de firme s-au înregistrat în program, iar peste 20 de mii de cereri au fost prelucrate. Din păcate, până acum foarte puține au obținut credite – în urmă cu o săptămână fuseseră soluționate favorabil 17 cereri.

Proiectul a fost adoptat și de Senat, iar Camera Deputaților a fost for decizional. Am votat „pentru” 308 deputați, iar 2 s-au abținut.” transmite Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.