Prefectura nu recunoaște legal Zona Metropolitană Satu Mare


Deși “Asociația de dezvoltare intercomunitară Zona Metropolitană Satu Mare” apare înregistrată în registrul național al asociatiilor și fundațiilor publicat pe site-ul Ministerului Justiției (click aici pentru link) precum și într-un document al Băncii Mondiale referitor la zonele metropolitane din România (click aici pentru link) se pare că aceasta ar avea anumite probleme de legalitate dat fiind faptul că Prefectura Satu Mare a decis în ședința de azi cu structurile MAI că județul Satu Mare nu are zonă metropolitană și drept urmare toți cei care pe perioada stării de alertă se deplasează în afara localității trebuie să își completeze declarația pe propria răspundere.
Acest lucru a fost comunicat azi, 19 mai, de către Instituția Prefectului Satu Mare prin intermediul unui comunicat de presa pe care vi-l redăm integral în cele ce urmează:

“În cadrul ședinței de lucru săptămânale din data de 19 mai 2020 cu reprezentanții structurilor M.A.I., s-a decis că aliniatul 3 al articolul 17 privind excepțiile la interdicția deplasării persoanelor din Hotărârea CNSU nr. 24/14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național nu se poate aplica în județul Satu Mare pentru nicio aglomerare de localități deoarece în acest moment nu este definită juridic o arie administrativ-teritorială ca zonă metropolitană în baza art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi. 

Drept urmare, pe perioada stării de alertă, toți cetățenii județului Satu Mare care se deplasează în afara localității de domiciliu au nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Persoanele care se deplasează în scop profesional în altă localitate au nevoie de unul dintre cele 3 documente justificative: legitimația de serviciu sau adeverință de la angajator sau cu declarația pe propria răspundere.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.