Biblioteca Județeană Satu Mare își reia activitatea

Conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare aduce la cunoștința sătmărenilor faptul că începând cu data de 20 mai  2020 se redeschid pentru public următoarele secții și filiale:

 

➢ Secția de împrumut pentru adulți, Strada Decebal, nr. 2

➢ Secția de împrumut pentru copii, Strada Decebal, nr. 2

➢ Filiala Nr. 2 „Lucian Blaga”, B-dul Independenței, UH 42 – 44

 

Programul de funcționare va fi următorul: luni – vineri, în intervalul orar 0800 – 1600.

 

Activitățile destinate publicului se vor derula cu respectarea următoarelor măsuri:

• Preluarea documentelor împrumutate la domiciliul utilizatorilor se va realiza la intrarea în secție/filială de către bibliotecarul de serviciu. Acesta va purta mască și mănuși de protecție. Cărțile/publicațiile restituite se vor pune direct în saci/cutii, urmând a fi carantinate în spații special dedicate timp de minimum 5 zile. Fiecare lot carantinat va fi marcat prin inscripționarea datei de intrare și ieșire din carantină.

• Împrumutul documentelor la domiciliu se va realiza cu respectarea următoarelor etape:

 

➢ Cititorii/utilizatorii sunt rugați:

✓ să consulte catalogul online al Bibliotecii Județene Satu Mare, găzduit pe pagina oficială de internet a instituției, www.bibliotecasatumare.ro, să caute titlul publicaței dorite și să verifice disponibilitatea acestuia;

✓ Să trimită solicitarea de împrumut pe e-mail: bibliotecasatumare@yahoo.com; Solicitarea va conține minimum următoarele informații: numele și prenumele solicitantului; numărul permisului de utilizator; titlul publicației solicitate și localizarea (secția/filiala care deține respectiva publicație); data și ora la care va veni la bibliotecă pentru a evectua împrumutul.

✓ Cititorii/utilizatorii care nu folosesc mijloacele electronice de comunicare la distanță, se pot adresa bibliotecii prin apel telefonic la numărul: 0261-711199.

• În următoarea perioadă nu se va permite accesul publicului în incinta bibliotecii. Bibliotecarii vor înmâna utilizatorilor publicațiile solicitate la intrarea în secții/filiale;

• Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, Filiala Nr. 1 și Filiala Nr. 3 vor rămâne închise în această primă etapă. Informații/documente/părți din documentele și publicațiile deținute și gestionate de Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” vor putea fi solicitate prin     e-mail bibliotecasatumare@yahoo.com. Bibliotecarii vor scana publicațiile/părți din publicațiile solicitate, cu respectarea legislației în vigoare privind dreptul de autor. Solicitările vor fi rezolvate în cel mai scurt timp posibil, în ordine cronologică și vor fi livrate prin e-mail.

• Înscrierea la bibliotecă se va realiza la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” și la Filiala nr. 2 „Lucian Blaga”.

Utilizatorii sunt obligați să păstreze o distanță de minimum 2 m față de alți utilizatori și să poarte măști de protecție.

În funcție de evoluția situației epidemiologice și de reglementările ulterioare, activitățile Bibliotecii Județene Satu Mare vor fi reluate în întregime, etapizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.