Serviciul Județean Anticorupție la datorie și pe perioada pandemiei

În contextul situației epidemiologice actuale determinată de răspândirea noului coronavirus (COVID-19) și a necesității sprijinirii măsurilor speciale realizate de efectivele M.A.I. pentru reducerea riscurilor contaminării, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare au desfășurat, în perioada 26 martie – 12 mai a.c.,  61 activităţi cu scop preventiv în sprijinul structurilor M.A.I., aflate în zona de competență a județului Satu Mare, activități la care au participat 139 de persoane. Acestea au avut în vedere și Recomandarea GRECO (2020)4 din 15.04.2020 privind riscurile de corupție și referințe legale utile în contextul răspândirii COVID-19.

În cadrul activităţilor preventive au fost purtate discuții privind cadrul legal referitor la prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie, consecințele corupției în contextul pandemiei, situații în care se pot materializa posibile riscuri de corupție, precum și modalitățile de sesizare a faptelor de corupţie, accentuând asupra necesității manifestării unei atitudini pro active referitoare la sesizarea cu celeritate, a eventualelor cazuri de corupție generate de cetățeni, în care ar putea fi implicați lucrători din cadrul instituției.

Activitățile au fost desfășurate cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare care asigură paza centrelor de carantină din județ, cu lucrătorii din componența echipajelor mixte, formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, implicați în activitățile de însoțire a convoaielor de persoane care urmau a fi plasate în carantină, cu lucrătorii din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației care își desfășoară activitatea la controlul documentelor în punctele de trecere, la frontiera României cu Ungaria și cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Satu Mare.

Cu ocazia activităților cu scop preventiv au fost respectate regulile de protecție a personalului și de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii COVID 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.