Ce trebuie să știi dacă beneficiezi de pensie de invaliditate

Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare aduce noi precizări cu privire la noua procedură de revizuire medicală după terminarea stării de urgenţă.

Astfel, începând cu data de 15.05.2020, revizuirile pacienţilor care au avut termen de revizuire din data de 15.03.2020 pană în data de 14 mai 2020 (în perioada stării de urgenţă), se va face doar pe baza actelor medicale care vor fi transmise prin poştă Casei Judeţene de Pensii Satu Mare. Actele medicale care trebuie transmise instituţiei noastre, în plic sigilat cu confirmare de primire,  sunt: decizia medicală, planul de recuperare, copie de pe actul de identitate cu precizarea numărului de telefon şi acte medicale recente care trebuie trimise în original.

 În urma analizei documentaţiei medicale se va emite decizia medicală asupra capacităţii de muncă, făcându-se menţiunea că, această decizie a fost emisă doar pe baza documentaţiei medicale. Noua decizie medicală va fi transmisă pensionarului prin poştă cu confirmare de primire.

În cazul în care, actele medicale solicitate nu vor fi transmise Casei Judeţene de Pensii până în data de cel tarziu 14 iunie 2020, pensia de invaliditate va fi suspendată începând cu 01.07.2020. Reamintim că, actele trebuie transmise  pe adresa instituţiei; Satu Mare, Bulevardul Lucaciu nr. 4-6, cod poştal 440011, judetul Satu Mare.

În privinţa persoanelor care au termen de revizuire după data de 15 mai 2020, activitatea se va desfăşura normal: pacienţii se prezintă la sediile cabinetelor de expertiză medicală de care aparţin şi anume: pentru cabinetele 1 şi 2 din Satu Mare în Ambulatoriul de Specialitate al Policlinicii de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 5, pentru Cabinetul Negreşti Oaş – la sediul Spitalului Negreşti Oaş iar la Carei –în Ambulatoriul Spitalului din Carei.

Informaţii suplimentare se pot obţine la următoarele numere de telefon: 0261-748672 – Cabinetele de expertiză medicală Satu Mare; 0755241890 – Cabinet expertiză Negreşti Oaş: 0720772540- Cabinet expertiză Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.