2 magazine alimentare din Satu Mare amendate de DSVSA

Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mareîn perioada 01.05.2020 – 07.05.2020, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 81 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități de vânzare on – line.

Cu ocazia acestor verificări au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care – 2 amenzi contravenționale în valoare de 2400 lei – 2 Magazine Alimentare din Satu – Mare, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, privind condițiile de depozitare a produselor alimentare și 7 avertismente – 7 producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile, Satu – Mare – 3, Carei – 2, – Negrești Oaș – 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor. În urma acestor acțiuni, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 7,3 kg specialități din carne de pasăre, în valoare de 108 lei. Carnea confiscată, a fost denaturată și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.