Autoritațile județene din Maramureș vor înființa un FOND de SOLIDARITATE

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, anunță înfinnțarea în județul Maramureș a unui fond de solidaritate pentru ajutorarea persoanelor grav afectate economic de urmările pandemiei de CORONAVIRUS. 

„În Maramureș va fi constituit un FOND DE SOLIDARITATE pentru familiile afectate #economic de pandemia de COVID-19.
Va fi oferit necesarul de alimente și/sau produse de protecție pentru ca maramureșenii cu o situație economică CRITICĂ să depășească această încercare.
Acest fond de solidaritate va fi asigurat de către administrația județeană și de către autoritățile locale.

În cadrul discuțiilor care au avut loc marți, 5 mai 2020, în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare, întâlnire pe care am inițiat-o alături de președintele Camerei de Comerț și Industrie, Florentin Tuș și la care au participat mari antreprenori maramureșeni, am analizat varianta constituirii unui fond de solidaritate pentru familiile grav afectate din punct de vedere economic de pandemia de COVID-19.

⚠️ Deși la nivelul măsurilor de distanțare socială se vorbește despre o #relaxare, în mediul economic este imperios necesar să existe o #mobilizare maximă, pentru a putea dinamiza ACTIVITATEA ȘI PRODUCȚIA LOCALĂ.

🛑Interesul autorităților județene și al administrațiilor locale este ca maramureșenii să poată să se întoarcă la muncă, în cel mai scurt timp, pentru a reporni #motoareleeconomiei locale și județene.
🛑 În dezbaterea extrem de pertinentă care s-a întins pe parcursul a mai mult de două ore, am discutat despre ce putem face pentru a veni în sprijinul maramureșenilor care sunt cei mai afectați de criza sanitară care, astăzi, s-a transformat într-o criză economică.
🛑 În cadrul unui parteneriat care va fi încheiat cu Instituția Prefectului, dar și cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș, vor fi identificate acele familii care trec cel mai greu prin criza economică.

Se dorește ajutarea familiilor unde AMBII PARTENERI au avut de suferit, respectiv unul a fost trimis în șomaj tehnic și altul în șomaj sau, chiar mai grav, unuia dintre ei i s-a desfăcut contractul de muncă, iar celălalt este în șomaj sau șomaj tehnic.
Totodată, vom urmări, cu foarte mare atenție, și familiile monoparentale care trec prin situații dificile în aceste momente.
Instituția Prefectului în colaborare cu autoritățile locale vor identifica familiile cel mai greu încercate de criza economică, AJOMF va prezenta situația înregistrată la nivelul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, iar administrația județeană în colaborare cu primăriile vor identifica măsurile menite să vină în ajutorul acestora.” a declarat azi Zetea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.