Un sătmărean și-a luat copilul și consoarta și a fugit din centrul de carantină

Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare anunță deschiderea unui dosar penal pe numele unui sătmărean care a părăsit ieri centrul în care era carantinat și a plecat acasă împreună cu încă două persoane.

“Procuror Moiş Corina, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Vă facem cunoscut faptul că, la data de 02.05.2020, a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvâşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă pev. şi ped. de art. 352 alin.(1) C.pen., ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, Secţia 1 Poliţie Satu Mare – Biroul de Investigaţii Criminale.

În fapt, în cauză s-a reţinut că la data de 01.05.2020, în jurul orelor 22:00, numitul Ţ.B., conducând autoturismul marca Porsche, însoţit de numita G.E. şi minorul Ţ.E., a părăsit centrul de carantinare în care aceştia au fost aduşi în convoi, comunicând că se deplasează la domiciliul lor situat în mun. Satu Mare.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Secţiei 1 Poliţie Satu Mare – Biroul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare,

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.” se arată în comunicatul remis redacție de către parchet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.