Ioana Bran: guvernul nu are niciun plan pentru repornirea economiei

Deputatul sătmărean Ioana Bran atrage atenția asupra faptului că nici la 5 săptămâni de la instituirea Stării de urgență Guvernul PNL nu a venit cu un plan care să fie pus în aplicare imediat după terminarea urgenței medicale.

Aceasta anunță totodată o liste de proiecte pe care le-a votat în Parlament:

“După mai bine de 5 săptămâni de la instituirea stării de urgență, guvernul nu are niciun plan pentru repornirea economiei! Azi, premierul Orban ne anunța că încă evaluează…

În acest timp, site-ul imminvest.ro, pentru IMM-urile care aveau nevoie de sprijin, nu funcționează! Agricultura este într-o situație este dramatică din cauza secetei, dar guvernul întârzie pornirea sistemelor de irigații și asigurarea gratuită a apei. 3 milioane de hectare de teren sunt compromise. Nu ar fi nevoie decât de o Ordonanță de Urgență!

Am lucrat în comisii și în plen și facem tot ce ne stă în putință să corectăm greșelile guvernului liberal și să ajutăm economia românească. PSD a inițiat mai multe proiecte de lege. Am votat azi în plen pentru:

→ Acordarea pensiei de urmaș pentru personalul medical din prima linie – medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, personal auxiliar. Valoarea acesteia este de 75% din salariu.

→ Eliminarea dobânzii la dobândă la amânarea ratelor pentru firme și populație. Restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili – beneficiază și ei de amânarea ratelor.

→ Extinderea măsurii și la fermierii afectați de secetă.

→ Firmele pot cere amânarea rambursării creditelor dacă li s-au diminuat veniturile cu 15% (în varianta guvernului, procentul era de 25%).

→ Producătorii agricoli ale căror culturi au fost afectate de secetă au posibilitatea amânării plăților la împrumuturile bancare cu până la 18 luni.

→ Interzicerea exportului de buștean și lemn rotund.

În toate celelalte state UE, guvernele au pompat miliarde de euro în economiile lor. Noi suntem subiect pentru presa internațională cu amenzile coronavirus care egalează impozitul pe profit încasat. Nu poți relansa economia pedepsind oamenii!

În timp ce Orban și Iohannis se laudă că în România sunt puține decesele cauzate de COVID, OMS își manifestă îngrijorarea față de tendința de creștere a deceselor din Europa de Est. Suntem pe primul loc, înaintea Rusiei, Ucrainei sau Poloniei.

Și mai adaug ceva. Premierul era obligat să prezinte raportul conform hotărârii de încuviințare a prelungirii stării de urgență. Nu a făcut-o! Premierul se consideră mai presus de Constituție.” a declarat azi Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.