Și-a amenințat fosta soție cu moartea după care a lovit-o cu mașina

Caz absolut șocant petrecut ieri în zona Oașului. Un bărbat care avea stabilită interdicție de a se apropia de fosta soție s-a dus la aceasta acasă, a amenințat-o cu moartea după care a încercat la propriu să o omoare, lovindu-o cu mașina.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au formulat referat cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 dezile față de inculpatul V.C, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de : tentativă la omor calificat, prev. de art.32 C.pen. rap. la art. 189 alin.1 lit.a şi f C.pen. şi nerespectarea ordinului de protecţie , prev. de art.32 alin.1 din L.217/2003 cu aplicarea art.38 C.pen., inculpat față de care s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, în data de 16 aprilie 2020 , ora 16:00.
În referatul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:
În data de 16 aprilie 2020, în jurul orelor 14:30, inculpatul V.C. a încălcat ordinul de protecţie emis de Judecătoria Negreşti Oaş, s-a deplasat la locuința persoanei vătămate V.A.M. , fosta sa soție, unde a ameninţat-o pe acesta cu moartea.
Persoana vătămată a sesizat organele de poliție prin SNUAU 112 , la sosirea acestora inculpatul V.C. nemaifiind prezent la fața locului.
La solicitarea organelor de poliție, întrucât amenințările prezumtivului autor la adresa persoanei vătămate nu au încetat, aceasta s-a deplasat cu autoturismul propriu către sediul organului de poliție pentru fi audiată.
Deplasarea părții vătămate fost întreruptă de prezumtivul autor care, aflat la volanul autoturismului proprietate personală, a accelerat, a pătruns pe contrasens în urmărirea persoanei vătămate provocând în această manieră un accident de circulație a cărei victimă a fost persoana vătămată, intenția prezumtivului autor fiind aceea de a suprima viața persoanei vătămate.
În urma acestor evenimente persoana vătămată V. A. M.a suferit leziuni în zona capului, fiind transportată cu ambulanța SMURD la Spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Referatul împreună cu dosarul cauzei a fost trimis, spre competentă soluționare, la Tribunalul Satu Mare.
La efectuarea cercetărilor Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Serviciul de Investigații Criminale.
Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum şi a prezumției de nevinovăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.