HOȚ GHINIONIST. A furat 40 de lei și a ajuns în arest

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Vă facem cunoscut faptulcă, la data de 16.04.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au dispus punerea în mişcare a acțiunii penale față de inculpatul N.I. sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin.(1)- art.229 alin.(1) lit.d) şi alin.(2) lit.b) din Codul Penal cu aplicarea art.41 alin.(1) şi art.43 alin.(1) din Codul Penal şi tenativă la furt calificat, faptă prev. şi ped. de art.32 rap. la art. 228 alin.(1)- art.229 alin.(1) lit.d) şi alin.(2) lit.b) din Codul Penal cu aplicarea art.41 alin.(1) şi art.43 alin.(1) din Codul Penal, totul cu aplicarea art.38 alin.(1) C.pen., constând în aceea că:
– în data de 06.04.2020, în jurul orelor 13:15, inculpatul N.I., a pătruns, fără drept, prin escaladarea geamului, în locuința persoanei vătămate C.I. situată în mun. Satu Mare, de unde a sustras suma de 40 de lei.
– în data de 11.04.2020, în jurul orelor 15:00, inculpatul N.I., a pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului, în locuința persoanei vătămate S.I. situată în mun. Satu Mare, cu intenţia de a sustrage bani sau alte bunuri, fiind însă surprins de persoana vătămată.
Față de inculpatul N.I. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.
Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.
Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumției de nevinovăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.