Parlamentul a votat pentru prelungirea Stării de Urgență. Ce spune Ioana Bran

“Am votat astăzi, în ședința comună online a Parlamentului, Hotărârea privind încuviințarea prelungirii stării de urgența pe teritoriul României. Au fost 404 voturi „pentru”, 29 de voturi „împotrivă” și 5 abțineri.

Dar tot astăzi am stabilit ca măsurile luate de guvern să fie temeinic motivate. Să nu mai revină a doua zi asupra lor. Am mai stabilit ca în 60 de zile de la încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi să verifice achizițiile făcute de Guvern și să prezinte Parlamentului un raport. Românii trebuie să știe cum le-au fost cheltuiți banii.

În egală măsură, am cerut Guvernului să vină URGENT cu o serie de măsuri concrete atât din domeniul sănătății, cât și din cel economic.

→ Un plan de acțiune pentru testarea masivă a populației.

→ Un plan pentru agricultură și asigurarea siguranței alimentare.

→ Măsuri clare pentru relansarea economiei și salvarea locurilor de muncă.

Dacă Guvernul va ezita în continuare, vom adopta în regim de urgență legi în Parlament. Trebuie să fim pragmatici și eficienți. Am mai spus acest lucru și îl repet: acum, sănătatea este pe primul loc. Dar trebuie să lucrăm intens pentru ca după criza sănătății, să reușim să ne punem pe picioare economic. ” a transmis azi după finalizarea ședinței parlamentului deputatul sătmărean Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.