Mai multe donații pentru spitalul TBC Satu Mare

 

Clubul Lions Someș Satu Mare vine în sprijinul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare printr-o donație în cuantum de 20.000 de lei, bani folosiți la achiziționarea a patru CPAP-uri, aparate ce vor fi utilizate pentru pacienții cu COVID-19 în caz de insuficiență respiratorie. Un aparat CPAP trimite un flux constant de presiune prin căile respiratorii în gât pentru a menţine căile respiratorii deschise în timpul somnului. Aparatele au fost puse în funcțiune în cursul zilei de vineri, 10 aprilie, tot atunci fiind efectuat și instructajul personalului medical în vederea utilizării acestora.  

”Cele patru CPAP-uri ne vor fi de mare ajutor în cazurile de insuficiență respiratorie la pacienții diagnosticați cu COVID -19. Ele vor putea fi folosite ulterior la pacienții cu sindrom de apnee în somn” a spus managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, dr. Ioan Sergiu.

De asemenea,  Asociația Civică Tempora a donat Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare suma de 6.500 de lei. Banii provin din donațiile făcute de circa 30 de cadre militare în rezervă de la SRI Satu Mare pentru a susține unitatea sanitară cu echipamente de protecție și materiale sanitare necesare tratării pacienților cu COVID-19.

Nu poate fi trecută cu vederea implicarea comunității în susținerea spitalului. În ultimele zile mai multe firme, asociații, persoane fizice și-au îndreptat atenția spre Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare, prin donații în bani, materiale și echipamente de protecție. Pe această cale conducerea unității sanitare dorește să le mulțumească tuturor pentru solidaritatea de care dau dovadă și dorința fermă de a ajuta spitalul în această perioadă.

Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare a fost desemnat pentru tratarea pacienților cu risc înalt de infecție și a pacienților confirmați cu COVID-19.

La ora actuală Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare are internați pacienți cu COVID 19. În acest sens  se va deschide și un pavilion întreg din cadrul secției II Bixad dedicat  în totalitate acestor bolnavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.