Pompierii sătmăreni se luptă de două zile cu focul la Bixad (foto)

Pompierii sătmăreni intervin de mai bine de 34 de ore pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifestă cu focare multiple pe un areal de mai multe hectare în zona Piatra Bixadului.

Incendiul a cuprins vegetație uscată, strat gros de frunze, crengi uscate și vegetație spontană și se manifestă atât în zonă împădurită, cât și în zonă stâncoasă. Intervenția se prelungește din cauza aprinderii de noi focare, dar și a imposibilității accesului autospecialelor, forțele de intervenție fiind nevoite să acționeze cu mijloace manuale. De asemenea, intervenția este una extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a dispunerii stâncilor, care prezintă un real pericol de prăbușire.

La fața locului acționează în acest moment 33 de pompieri, peste 35 de civili: voluntari din cadrul SVSU Bixad, salvamontiști, angajați ai Ocolului Silvic Negrești Oaș, cetățeni și reprezentanți ai autorităților locale.

Pe parcursul zilei de ieri, dar și azi, pentru a nu perturba gestionarea altor situații de urgență apărute la nivelul județului, intervenția pentru stingerea acestui incendiu este asigurată cu pompieri aflați în timpul liber.

Comanda intervenției este asigurată de către inspectorul șef, colonel Nicolae Dima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.