Persoanele care lucrează în Ungaria vor putea trece doar pe la Urziceni

Constrângerile introduse din cauza pandemiei și închiderea granițelor au pus în pericol situația financiară a peste 1000 de familii.

În urma discuțiilor purtate de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, cu ministrul de Interne, Marcel Vela și cu secretarul de stat al Ministerului Economiei și Afacerilor Externe al Ungariei, Kiss-Parciu Péter, au primit cale liberă navetiștii transfrontalieri din județul Satu Mare cu domiciliul stabil pe o rază de 30 de kilometri de graniță.

„După o corespondență îndelungată, am reușit să stabilim o procedură care clarifică situația navetiștilor între România și Ungaria. În județul Satu Mare, persoanele care pot dovedi cu acte locul de muncă din Ungaria și au domiciliul stabil pe o rază de 30 de kilometri de graniță, pot trece frontiera exclusiv pe la punctul de trecere de la Urziceni. Procedura se aplică și în cazul cetățenilor maghiari cu loc de muncă în România”, a declarat Pataki Csaba.

Reprezentantul autorității locale a subliniat faptul că, în temeiul acestei dispoziții, trebuie desemnat un punct de trecere a frontierei exclusiv pentru transport marfă, ceea ce s-a și realizat. În conformitate cu decizia Ministerului Afacerilor Interne și a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră al României, pentru transportul de marfă internațional, în județul Satu Mare a fost desemnat punctul de trecere a frontierei Petea-Csengersima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.