Ioana Bran: Am lucrat intens în aceste zile în comisii și astăzi în plen

“Am lucrat intens în aceste zile în comisii și astăzi în plen. Am adoptat în Camera Deputaților mai multe proiecte de lege. Sunt legi care vin în sprijinul românilor și companiilor românești în această situație extrem de grea provocată de pandemia cu coronavirus.

Am votat astăzi PENTRU:

→ amânarea, la cerere, a plății ratelor la bănci, inclusiv a ratelor de leasing financiar sau operațional, până la sfârșitul anului. Fără dobândă la dobândă!

→ amânarea, tot la cerere, a plății utilităților – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV (cu excepția serviciilor de voce și date mobile) – pe o perioadă de 3 luni.

→ amânarea, pentru 3 luni, a plății CAS și a contribuției asiguratorii pentru muncă de către firmele afectate de criză. Legea se aplică firmelor care s-au închis sau ale căror venituri sau încasări au scăzut cu 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare. Firmele care beneficiază de aceste facilități trebuie să mențină contractele de muncă timp de un an.

→ sprijinirea și menținerea angajaților, prin acordarea de către stat a unei indemnizații de șomaj de 75% din salariu pe durata stării de urgență. Rapid și fără birocrație!

Economia românească este în criză, iar veniturile oamenilor sunt și vor fi puternic afectate. Orice ajutor în aceste momente este binevenit.

Când vom ieși din situația grea în care ne aflăm acum din punct de vedere al sănătății, va trebui să lucrăm intens ca să ne revenim. Dar azi, cu atât mai mult, trebuie să fim solidari cu adevărat cu toții – oameni și companii. Este nevoie de un răgaz și de un orizont de speranță.

Cu excepția PNL, toți deputații am susținut aceste legi. Mă aștept ca liberalii să conteste la CCR unele articole din noile legi. Regret că ei nu pun oamenii mai presus de interesele unor bănci sau mari companii multinaționale care au forță economică mare și pot rezista câteva luni. După criza aceasta a sănătății, și băncile, și furnizorii de utilități își vor recupera banii eșalonat. Fără dobândă la dobândă. Dar strângem rândurile acum pentru a avea forță să ne revenim în viitor!

Aveți grijă de sănătatea voastră!” a transmis azi deputatul sătmărean Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.