Gabriel Leș lansează un apel către autoritățile sătmărene. Protejați medicii!

“Începând cu 31 martie au intrat în vigoare prevederile ordonanței ce stipulează obligativitatea autorităților publice locale de a pune la dispoziția personalului medical spații de cazare adecvate, astfel încât între gărzi/ture aceștia să nu fie nevoiți să meargă acasă la familii expunandu-i la infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Am primit numeroase apeluri de la medici din Satu Mare care mi-au relatat extrem de îngrijorați că nu a fost dispusă nicio măsură în acest sens.

Fac apel către cei responsabili să dispună urgent măsurile necesare. Nici măcar nu este o chestiune de resurse financiare, ci de spirit organizator.

Le cerem medicilor să lupte în prima linie a bătăliei cu noul tip de coronavirus, expunându-se astfel la riscuri enorme. Însă, nu le putem cere să-și expună și familiile. Dacă nu se va acționa rapid, vom ajunge la blocaj. Starea de sănătate fizică și psihică a medicilor este esențială. Nu putem risca să-i transformăm în vectori de contagiune. Nu ducem o bătălie oarecare, ci una care face diferența între viață și moarte.” a transmis azi fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.