Ioana Bran: guvernul lucrează tot lent. Și tot imprecis

“Criza se adâncește! Suceava este în carantină din cauza unor administratori cel puțin incompetenți. Riscul de contaminare crește, dar guvernul lucrează tot lent. Și tot imprecis.

→ Guvernul a dat OUG de amânare a plății ratelor la bănci. Apoi a retras-o de la publicarea în Monitorul Oficial. OUG a fost refăcută. Dar a fost eliminată dobânda la dobândă doar pentru creditele ipotecare. Ceilalți români rămân victime ale unui sistem de cămătărie. Cu ce au greșit oamenii care nu mai au loc de muncă și nu mai pot plăti acum ratele la bănci?

→ E bună plafonarea prețului la utilități, dar nu e suficientă. Oamenii rămași fără bani nu vor putea plăti. Soluția reală este cea propusă de PSD – amânarea plăților la utilități cu cel puțin 3 luni, fără niciun cost suplimentar. Plata se va reeșalona pe 12 luni după criză.

→ Prin Ordonanță militară, s-a instituit obligația montării de către primării de dispensere cu dezinfectant în scările blocurilor. Dar cine cumpără dispensere și dezinfectant? Guvernul? Primăriile? Nu se știe… O măsură bună devine, iată, inaplicabilă pentru că nu e clară.

Vom regla aceste lucruri, și multe altele, în Parlament. În regim de urgență!” a declarat azi deputatul sătmărean Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.