CORONAVIRUS Satu Mare: primul deces al unui sătmărean

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus în județul Satu Mare.

Este vorba de un pacient în vârstă de 74 de ani confirmat cu COVID-19 pe 28.03.2020. Bărbatul a ajuns la Spitalul Municipal Carei în data de 25.03.2020. Acesta prezenta simptomele unei viroze. A fost izolat la Spitalul Municipal Carei, iar pentru că a ridicat suspiciunea unei infecții cu COVID-19 a fost testat, iar după confirmarea infectării, pacientul a fost transferat pentru tratament de specialitate COVID-19 la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, conform procedurii elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Pacientul a înregistrat o patologie preexistentă de: diabet zaharat insulino-dependent, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, bloc de ramură stângă.

Din ancheta epidemiologică a rezultat că acesta nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu persoane susceptibile a fi contaminate. Bărbatul a intrat în contact cu membrii familiei și cadre medicale.

Conform metodologiei vor fi testați contacții simptomatici.

În județul Satu Mare, astăzi, 30 martie, se află în carantină 257 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3848 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.